14 DAGER MED REGN

gardenandgem, Updated: 2 min read159 views
Siden jeg er født og oppvokst i Trøndelag, og også har  bodd i Bergen en liten stund, så vet jeg at alle blir sure når østlendingene klager på været.

Men det har faktisk regnet hver dag, og det har ikke akkurat vært milde, myke dråper, mere som om du setter hageslangen mot planter og blomster med bilvaske-munnstykket på.

Og slik ser det ut også. Etter ukesvis, nei nesten månedsvis uten nedbør, så har det kommet masse de siste ukene.

Hagen vår ser litt trasig ut. Først var det kjempetørt og solsteik nesten hver dag sikkert i 7-8 uker, og utrolig varmt. Ikke spesielt bra med tanke på planter, bær ogt busker.

Spesielt de ettårige plantene tålte tørken og varmen dårlig. Flere typer prydtobakk, kosmos, prydsalvie,  kornblomst, erteblomster, reveamarantus, og edderkoppblomst som jeg plantet ut i starten av juni, stod egentlig på stedet hvil i mange, mange uker. Jevn og strukturert vanning hadde nok hjulpet, men vann er en knapphetsfaktor her i hytte-hagen vår.

Jeg har ikke vært her heller på 14 dager, slik at det er litt som må gjøres også. Men egentlig synes jeg at den har kommet seg dårlig disse 14 dagene med regn hver dag. Jeg tror hagen egentlig har hatt en vel så hard sommer i varmen i år som om det hadde regnet det meste av tiden. Jeg har aldri bevisst plantet tørkesterke planter her for det er jo vestkysten av Bohuslän, og det regner ofte her, ifølge statistikken.

Men med globale klimaendringer så er det vel ikke rart at de merkes her også..

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
  • Baconpancakes
    Wednesday, August 27, 2014

    Fint og stemningsfullt bilde!