BESKJÆRING OG STELL AV SOMMERFUGLBUSK

gardenandgem, Updated: 1 min read249 views
Sommerfuglbusken er svært lite vinterherdig, og egner seg egentlig kun for sone 1 og 2 i Norge. Den fryser som oftest kraftig tilbake.

Her i Oslo frøs en flott og kraftig og ti år gammel busk vekk for meg vinteren 2011. Men allikevel har jeg plantet en ny.

På Gåre i Sverige har jeg tre busker. Det gjenstår og se om de har overlevd vinteren. Det var grønt inne i grenen når jeg klippet de nå i helgen, men det er ingen vits i å glede seg for tidlig. Nå har jeg fått frem poenget mitt. På Østlandet er denne busken et marginalprosjekt. (Den har til og med en strantete vekst!)

Så hvorfor maser jeg om denne busken? Jo, fordi den i motsetning til de fleste (alle?) hudkremer faktisk holder det den lover.

Sommerfugler elsker den, bier, humler og rare biller elsker den, jeg elsker den fordi at hvis du er så heldig at du kan ha den ved sitteplassen din har du underholdning i timesvis. Det flagrer, vrimler og surrer sommerfugler rundt de nikkende, vakre lange blomsterklasene.

SommerfuglbuskBuddleja davidiiLilla, blå,   hvite eller mørkrøde blomstrer fra juli til frosten. Svært attraktiv for   sommerfugler.Lite   vinterherdig busk som fryser kraftig tilbake, beskjæres kun etter at faren  for frost er overstått. Bør også beskjæres kraftig for å få mest mulig  blomster og penere vekst
Slik ser sommerfuglbusken "Dark Knight" ut nå i starten av mai.
Slik ser sommerfuglbusken “Dark Knight” ut nå i starten av mai.
Etter min brutale beskjæring ser den slik ut. det er ikke nødvendig å beskjære den så hardt, men siden den som oftest uansett fryser hardt tilbake, og den står i kanten av rosebedet, er det slik det blir. De bryter lett med nye skudd, både fra roten og de gjenstående stammene.
Etter min brutale beskjæring ser den slik ut. Det er ikke nødvendig å beskjære den så hardt, men siden den som oftest uansett fryser hardt tilbake, og den står i kanten av rosebedet, er det slik det blir. De bryter lett med nye skudd, både fra roten og de gjenstående stammene.
Dette er busken på sommeren "Black Knight" er nok den minst hardføre av de tre typene jeg har.
Dette er busken på sommeren “Black Knight” er nok den minst hardføre av de tre typene jeg har.
Gullbasse som gnafser ivei!
Gullbasse som gnafser ivei!
Sommerfuglbusk fortjener navnet sitt!
Sommerfuglbusk fortjener navnet sitt!