DYPP PRESSEDE BLADER I BIVOKS

gardenandgem, Updated: 2 min read162 views
Etterhvert som det blir kaldere og mere nakent ute, får jeg lyst til å gjøre det hyggeligere inne. Det er en av de Skandinaviske velsignelse siden høsten er lang.

Vi hadde invitert til selskap i går med venner som vi har hatt siden starten av tyveårene. Vi sees desverre ikke så ofte som vi burde, men når vi sees så ønsker jeg virkelig å gjøre det hyggelig og koselig som mulig. Det er bordpynten jeg vil fortelle om.

Jeg har presset og tørket blader, og kjøpt inn bivoks som jeg smelter i vannbad. Pass på, bivoks blir veldig varmt når det er smeltet! Bivoks får du kjøpt på assorterte hobbybutikker eller bestilt med ca en ukes leveringstid på apoteket. Deretter dypper jeg bladene i bivoks, lar de dryppe litt fra seg, og deretter legger de på bakepapir til avkjøling.

Dette gjør at bladene holder seg mye bedre og ikke knuser så lett hvis de skal brukes i en dekorasjon.

Bivoksblader20_
Tørkede og pressede blader.
Bivoksblader20_
Bladene dyppes i smeltet bivoks. Vær obs på at dette er varmt!
Bivoksblader23_
La bladet dryppe av seg mest mulig av bivoksen før du legger det på et bakepapir.
Bivoksblader24_
Det er en fordel at bladene er litt tykke og fibrete. Gingko Biloba bladene er på grensen for å være for tynne og spinkle blader.
Bivoksblader26_
De voksede bladene avkjøles på et bakepapir.
Bivoksblader27_
Så er det bare å pynte!
Bivoksblader27_
Hadde jeg brukt en duk uten mønster, brukt kun en type blader, gjerne uten tagger og fliker, og ensfagede blomster, så hadde bordet fremstått som langt mere stilrent og roligere. Men her ville jeg ha en varm, livlig stemning som ikke kunne taes inn med ett blikk.
 BEESWAX AND LEAVES

As it gets colder and more barren outside, I want to make it nicer inside. It is one of the Scandinavian blessings since autumn is so long.

We had invited friends that we have had since the beginning of the twenties for a dinner party yesterday.  Sadly we don’t see each other as often as I think we all wish we should, but when we finally meet I really want to make it so nice, cosy and festive as possible. This is the table decorations I want to tell you about.

I pressed and dried leaves, and bought beeswax that I melted in a double boiler. Beeswax can be purchased in assorted hobby stores or ordered with about a week’s delivery time from the pharmacy. I dip the leaves in the melted beeswax, let the spare wax drip off, and then place the waxed leaves on baking paper to cool.

This keeps the leave in much better shape, and they don’t break so easily when they are used in decorations.