BLOMSTERLØK

gardenandgem, Updated: 2 min read163 views
Det har i grunnen vært middels vær i helgen. Men hva hjelper det, når pakkene mine med blomsterløk har ankommet, og løken må i jorden.

Spesielt haster det for påske- og pinseliljerliljer. De trenger litt tid til å etablere seg på nytt sted, og det er sannsynligvis ikke lenge til frosten kommer. Så selv om været er vått så har jeg kun helgen på meg til å få løken i jorden siden vi må hjem til Oslo på søndag.

Løkkataloger på nettet er om mulig enda mere besnærende enn løkkaltaloger i posten. Det er så lett så lett å klikke på -legg i handlevognen. I år har jeg kjøpt en del sorter som skal egne seg til naturalisering. Jeg kommer tilbake med rapport om disse utpå våren. Hvis alt går bra da.

Jeg kjøpte også noen tulipanløk-noe jeg ikke har gjort på flere år. Jeg har egentlig et nokså avmålt forhold til tulipaner. Jovisst er de flotte og fargerike, men de kommer ofte bare tilbake ett par år. Deretter dukker de litt sporadisk og ustrukturert opp uten noe orden og system. Men nå prøver jeg igjen, selv om jeg oppfatter de som litt troløse.

Jeg må nok sette tulipanløken i krukker da vi så to elger i hagen på Orust i morges. Det er ikke det at jeg ønsker at elgjegerne skal ta de, men må de absolutt trampe gjennom hagen min? Både rådyr og elg er fryktelig glad i tulipaner og roseknopper, slik at jeg ønsker de ikke spesielt velkommen. Skulle tro at det hjelper å ha to hunder som rusler rundt i hagen hele dagen, men det ser ikke ut som om det har noen virkning i det hele tatt..

Tulipanløken liker å ha det tørt etter at det grønne har visnet ned, slik at å plante de i krukker gjør det lettere å gi de maksimale forhold for blomstingen i 2014. Hvis det da ikke ender med at jeg spar de ut av krukken, og dytter de ned i en krok av hagen, og glemmer de.

Jeg kjøpte løk fra to forskjellige løkfirma i år. Ett hollandsk, og ett engelsk. Alt er litt lettere med det engelske, av den enkle grunn at jeg kan litt engelsk, men jeg forstår mindre av hollandsk. Men det ligner litt på tysk, så det gikk greit.

Det hadde gått veldig fint med Cyclamenknollen som jeg hadde bestilt- bladene var grønne og friske. Jeg plantet den ut med en gang jeg fikk de, slik at de ikke skulle forringes ytterligere etter den lange reisen.

 

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
  • Lakrisbloggen
    Wednesday, November 6, 2013

    Det blir spennende å se alt det fine som kommer opp til våren og sommeren!