BUSKER DU IKKE SKAL BESKJÆRE NÅ!

gardenandgem, Updated: 2 min read396 views
Det er snart helg igjen, og det er mange som skal starte opprydningen i hagen.

Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har sittet rundt lunsjen på jobben og hørt at folk har klippet ned de vår/forsommer-blomstrende buskene sine når de nå først var ute i hagen og ryddet. Ikke gjør det! Dere går glipp av noe med det beste med våren! Jeg har satt opp en liste med de aller vanligste,  og jeg har knapt bilder på noen,  så dere må google de videre om dere er i tvil.

GullbuskForsythiaMasse gule   blomster før løvsprett på vårenBeskjæres etter   blomstring. Setter skudd fra gammel ved og tåler godt skjæring. Men den   blomstrer på to år gammel ved så vær obs! Dessuten beskjær ikke unge busker,   vent til busken er riktblomstrende.
SyrinSyringaHvite,   lilla, duftende blomster i juniBeskjæres   etter blomstring. Rotekte syriner kan skjæres så hardt som du ønsker. Podede   syriner setter lettere rotskudd om du skjærer de hardt.
KlokkebuskWeigelaKlokkeformede   blomster rosa, rødt og hvitt. Blomstrer i juli, augVed   vinterskade kan grener fjernes på våren, ellers skjæres busken tilbake til gode   sideskudd etter blomstring
BrudespireaSpirea   argutaHvite   skyer av blomster i mai, juniTåler   godt skjæring, men vent til etter blomstring!
Alpeklematis, SkogklematisClematis   alpinaRosa,   lyseblå nikkende blomster i mai, juni. Klatreplante.Tidligblomstrende   clematis må beskjæres etter blomstring
GyvelCytisusLøvfellende   busk, grønne stilker mengder av blekgule, gule, orange eller røde blomster i   juniBæskjæres   så lite som mulig, tåler skjæring dårlig
Slik ser Forsythiaen min ut i hagen i Oslo nå. Vent med beskjæring til etter blomstring!
Slik ser Forsythiaen min ut i hagen i Oslo nå. Vent med beskjæring til etter blomstring!
Detaljer av grenene, slik at dere ikke skal løpe ut og klippe i de nå. (Hvis det ikke er for å klippe av grener og ta med inn).
Detaljer av grenene, så alle skjønner at disse ikke skal klippes på dette tidspunktet. (Hvis det ikke er for å klippe av grener og ta med inn).

NB: Det er lov å klippe av noen grener til å sette varmt inne. Grenene tar seg flott ut i en vase med et tett mylder av gule voksaktige blomster. Klipp av noen toårige grener, sett de på badet i en bøtte med vann i ca 4 dager. Blomstrer fantastisk!

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Comments Yet.