DEN SISTE TULIPAN

gardenandgem, Updated: 1 min read357 views
Jeg har et litt avmålt forhold til tulipaner, de blomstrer som oftest bare en gang, hvis du da ikke tar de opp og lar løken hvile før du planter de ut igjen. Og det roter jeg meg aldri til å gjøre. Se dette innlegget for detaljer om stell av blomsterløk.

Men jeg liker villtulipanene, med en litt mere “casual” stil, og evnen deres til å frøså seg selv og bli flere. På en britisk løkside fant jeg en rød tulipan, og langt bak i hodet husket jeg et bilde som jeg hadde sett i et hagemagasin en tid tilbake av denne tulipanen. Der var det hundrevis av den, i en eng med motlys og glødende farger. Jeg kjøpte en løk. Siden den kostet….£ 7,99 .

Jeg plantet den i høst mellom en stubbe og en barlind sammen med noen krokus. Og Tulipa sprengeri spirte.

Jeg hegnet den inn med stålstøtter mot rådyr, rottweilere og galopperende pudler, snilekverk i ring rundt planten. Og den blomstret, om enn litt ensomt. Den skal for mange tiår siden være utryddet i vill tilstand, og finnes nå kun som kultiverte løk. Det skal også være en av de få tulipanene som du får til å formere seg i skogbunnlignende områder. Om det blir så mange som på det bildet jeg husker? Det er det vel heller tvilsomt at det blir i min tid..

Tulipa spregeri. Blomstret av i forrige uke.
Tulipa sprengeri. Blomstret av i forrige uke.
Tulipa sprengeri 1-20_
Spenningen på om den ene løken ville spire, vokse, greie seg gjennom vårens farer, for deretter og blomstre, var faktisk nokså stor.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Comments
  • anne kari
    Monday, June 24, 2013

    Å så vakker. Tulipa springeri. Den vil jeg også ha. Jeg gider heller aldri å grave opp tulipanene etter blomstring, men de botaniske tulipanene klarer seg jo selv. Så vakkert sammen med barlind!

  • Villrose
    Tuesday, June 25, 2013

    He-he. Jeg har også en ensom eksklusiv tulipan. Gul til og med. Eller var den rød? Men jeg elsker tulipsaner, og må ha mange, også av de store edle. I Nederland er det vanlig å plante nye hvert år…