ETTÅRIGE SOMMERBLOMSTER SOM KAN SÅES DIREKTE PÅ VOKSEPLASSEN

gardenandgem, Updated: 3 min read145 views
Dette er et utvalg av de mest vanlige ettårige sommerblomstene som du kan så på vokseplassen. Eller du kan gi de en kort forkultivering inne for å gi de en god og sneglefri start.

Det vil si at du sår de inne i slutten av april, starten av mai, og plasserer de på vokseplassen når fare for frost er over, og jordtemperaturen der du bor har steget litt.

Eller du venter til det er varmt nok i jorden slik at du kan så sommeblomstene direkte på vokseplassen i midten, slutten av mai. Men pass på slik at snegler og fugler ikke spiser spirer og frø!

HandelsnavnLatinsk navnSåtidKort beskrivelse
BlomkarseTropaeolumSåes på voksestedet eller gies en kort forkultiveringKlatrende, krypende, egnet for ampler og krukker hvis de vannes regelmessig. Finnes også mange dvergvarianter. Svært dekorativ og anvendelig. Gult, mot rustrød, flerfargede blomster, enkle og fylte. Kanariblomkarse en arti variant. (Tropaleum perigrinum). Næringsrik jord med sol.
ErteblomsterLathyrus odoratusSåes på voksestedet eller gies en kort forkultiveringKlatrende med klaser av duftende blomster i alle pastellfarger. En av de beste snittblomstene. Liker ikke rotforstyrrelser, så plant hele jordklumpen ut hvis forkultivering.Trenger oppbinding. Trives solrikt. Utplanting av erteblomster kan du se her.
Cosmos, PyntekorgCosmos bipinnatusGies en kort forkultiveringFlott, grenet sommerblomst som egner seg i samplantinger med stauder som eks. peoner. Hvit, rosa, røde, finnes i flere høyder. Fjern fortløpende visne blomster for å øke blomstringen.. Bra til snitt. Trives solrikt og med varm jord.
RingblomstCalendula officinalisSåes på voksestedet eller gies en kort forkultiveringKanskje den enkleste sommerblomsten å få til. Fantastisk flott! Svært hardfør. Finnes nå i allverdenes gule, orange, rød sjatteringer. Flott snittblomst. Trives aller best solrikt, med god jord.
SolsikkerHelianthus annusSåes på voksestedet eller gies en kort forkultiveringFinnes i utallige varianter, fra svært høye til lave. Enkle blomster på lange stilker, eller blomster i klase. Gul, lime, rød, enkle og fylte blomster. Kan tjene på en kort forkultivering på utsatte steder. Må bindes opp. Egentlig glad i varme. Lun vokseplass med mye sol er en fordel.
ValmuerPapaver roehas, P. somniferumSåes på voksestedet eller gies en kort forkultiveringSelvsår seg lett, vakre blomster i farger fra hvitt til mørk rødt, lilla. tette fylte, eller enkle blomster. Mange varianter. Flotte frøkapsler som egner seg til tørking. Næringsrik jord og helst solrikt.
SilkedodreAlyssum maritimaSåes på voksestedet eller gies en kort forkultiveringSvært hardfør, Mange lave sorter som egner seg i stenpartier. Hvit, lilla-rosa. Solrikt og tørt voksested.
KornblomstCentaurea cyanusSåes på voksestedet eller gies en kort forkultiveringLitt strantete i veksten, så trenger støtte eller oppbinding. Flott til snitt. Nydelige blå blomster, finnes også i lilla- toner. Solrikt og næringsrik jord.
KlarkiaClarkia elegansGies en kort forkultiveringEn veldig hardfør og vakker sommerblomst som “alle” har glemt.Flott til snitt, men må settes i vann umiddelbart. Lilla, rosa, hvit. Litt sjaskete i veksten. Solrikt voksested, kan trenge noe oppbinding.
KaliforniavalmueEschscholtzia californicaSåes på voksestedet eller gies en kort forkultiveringEn søt liten valmue i ubeskrivelig varme orange, gule, rød-farger. Mye sol gir bedre blomstring
RødlinLinum grandiflorumSåes på voksestedet eller gies en kort forkultiveringVakkert, finslig bladverk og jevnt med blomster. God “fyllplante”. Finnes i hvitt og blått også. Trives med mye sol.
Jomfruen i det grønneNigella damascenaSåes på voksestedet eller gies en kort forkultiveringLekker blondeaktig, med dekorative frøkapsler. Nydelige blomster i himmelblått med sort midt. Solrikt og god jord.
Ettarige sommerplanter20_
Valmuer sådd direkte på vokseplassen.
Ettarige sommerplanter21_
Lilla kornblomster. Som du ser så vokser de uryddig, men de er flotte snittblomster!

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Comments Yet.