FRØKATALOGER

gardenandgem, Updated: 2 min read96 views
Jeg har såvidt fått nesen opp av vintertåken, og har begynt å vurdere årets frø-innkjøp.

Jeg vet ikke hvordan jeg egentlig fant frem til frø firmaet Thompson and Morgan da jeg vokste opp. Farge-tven var såvidt innenfor døren, det var lenge, lenge, før Internet var allemannseie. Min far var medlem av Det Norske Hageselskap, mulig jeg hadde lest om det i medlems magasinet.  Det var før T&M hadde fått norsk mellomforhandler. Jeg skrev brev til England og bestilte frøene. Den gang var frø veldig billig og tollgrensen som sikkert også den gang var 200 kr, var det uansett ikke på langt nær mulig å nå.

En annen frøforhandler som jeg også har benyttet med av i mange år er Chiltern Seeds . De har om mulig et enda bedre utvalg i frø enn T&M. Der har jeg ofte kjøpt de eksotiske frø eksperimentene. Jeg har alltid fått utmerket kundeservice fra begge disse firmaene når jeg har handlet direkte fra de.

Fra T&M vil jeg som alltid bestille iallefall følgende frø:

Wiltshire Ripple Blomsterert, Lathyrus Oduratus. de dufter godt, de er merkelig tofargede, og de er representert i hagen min hvert år.

Gjennomgå frøkataloger og planlegg innkjøpene. Erteblomster egner seg veldig godt til til snittblomster. De står en stund, og de dufter deilig. dette “Wiltshire Ripple”

Cosmos er en fantastisk enkel og vakker ettårig sommerblomst. Den gir romantisk “flair”. Jeg velger en type som blir 60 cm høy. Da slipper jeg all oppbinding og at de totalt dominerer blomster-rabatten.  Det er også en bra snittblomst. (De fleste Cosmos blir opp til 120 cm høy).

Cosmos, flytende og romantisk

Super Marmande er en bifftomat som jeg også liker godt. Det er en *gammel * tomatsort som gir store, smakfulle tomater som egner seg på brødskiven og i salaten.

Sugar Snap er en ert som ikke blir så høy. Den har en kort og hektisk høstingstid  slik at det kan være lurt å så den i to runder med to ukers mellomrom. Belgen blir ikke  treete selv om erten sveller kraftig opp..

Aspargesbønnen “Blauhilde” vil jeg også bestille fra T&M. Den blir veldig høy, men med sine blå-lilla,  dekorative bønnebelger er den veldig flott.  Den gir masse bønner, som jeg koker kjapt i saltet vann.

Blauhilde greenbeans
Aspargesbønne, klatrende “Blauhilde”

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Comments Yet.