GEORGINETID

gardenandgem, Updated: 1 min read71 views
Det er nå og frem til frosten kommer at georginene virkelig markerer seg. De har jo blomstret fra slutten av juni, men nå hvor mange av de andre plantene har gitt opp, stråler georginene, og gir masse farge og karakter til hagen din.

Jeg har mange enkle georginetyper. Det er først og fremst fordi at det er det beste for de nektarsamlende insektene og fordi at hyttehagen er av det mere uformelle sorten. Da kan ponpon og kaktus-typene fort virke litt “stivt” og ikke passe helt inn.

Jeg leste akkurat at hvis du har jord som er utsatt for mye vann, kan du plante georginene i “rader” som potetene. Dvs at du hever planten i “åkerfurer”. Der blir det litt tørrere, jorden blir litt raskere varm, og du slipper at det på høsten blir liggende mye vann rundt knollene. Jeg har ikke forsøkt dette selv, men hvis du skal dyrke georginer for snitt, og setter av plass i kjøkkenhagen bør det vel være en grei metode. Om mye vann er problemet..

Hvis man er flink til å vanne, eventuelt setter georginene i en litt stor potte, kan de også forsvare plassen sin i balkongkasser og potter med glans.

Georginer er avhengige av god jord og bra med gjødsel. Gjerne husdyrgjødsel. Men hvis de får det og du passer på å fjerne visne blomster vil du ikke angre.
Georginene blomstrer best20_
Georginene blomstrer best om du fjerner visne blomster. Klipp av “knoppen med ring rundt. Det er en avblomstret georgine.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Comments Yet.