HVA GJØR DU MED INNEPLANTENE I FERIETIDEN?

gardenandgem, Updated: 1 min read305 views
Det er snart fellesferie, en tid hvor mange reiser bort i noen uker. Stueplantene må naturlig nok bli hjemme. Det aller beste er jo å be svigermor, tante eller en god nabo om å stikke innom en gang i uken å vanne de. Hvis de skal være med,  konstant glemmer koden til alarmen, eller du ikke vil gi bort en nøkkel som de aldri vil gi fra seg igjen, må du tenke praktisk.

Det finnes selvsagt fancy undervanningssystemer for inneplanter som du kan kjøpe, men hvis du heller vil bruke pengene til paraplydrinker, finnes det fortsatt råd. For det første må du ta de ut av direkte sollys i vinduskarmen, og sette de tett sammen i en balje, i badekaret, kjøkkenvasken eller tilsvarende. Gjennomvann de grundig i dagene før du reiser. Deretter tapper du i ca. tre fingerbredder med vann rundt pottene. Du kan forbedre dette ytterligere ved å bløte avispapir og legge mellom krukkene, slik at vannet fordamper så sakte som mulig.

Et alternativ om du har hage, er at du kan lage en liten sommerleir under et tre hvor du setter de fleste plantene tett sammen i halvskyggen, gjennomvanner igjen og håper det beste. De fleste planter tåler noen juliuker ute så lenge de ikke blir eksponert for direkte sollys.

Her er plantene plassert trygt i vasken med tre fingerbredder vann rundt.
Her er plantene plassert trygt i kjøkkenvasken min med tre fingerbredder vann rundt. Og ja, jeg flyttet vekk Zaloflasken og bestikkkrukken. Og nei, det er ikke så rent som det merkelig nok ser ut på dette blitzbildet..

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
  • Lakrisbloggen
    Monday, July 8, 2013

    Jeg trodde du hadde vasket kjøkkenet! Men blitz ser ut til å gjøre susen det!

    Et godt tips som mine to halvskakke kaktuser kanskje kan benytte seg av hvis de i det hele tatt overlever lenge nok til at jeg rekker å reise bort! hohoho! Neida. De har det ikke så ille faktisk. Schmaktus – den eldste – har karret seg gjennom hele fire år med meg, så det kan ikke være så galt.

    … Og hvem vil vel ikke heller ha paraplydrinker?