HVORDAN GIKK DET MED FROSTSKADENE I HAGEN?

gardenandgem, Updated: 1 min read109 views
Frostskadene var mer omfattende vinteren 2012-13 enn jeg noensinne har opplevd. (Se denne artikkelen som viser det fulle omfanget) Det kom nok delvis av at en del planter var nyetablerte, men det er ikke hele bildet.

Noe døde helt, mens andre som jeg trodde var redningsløst fortapt kom seg greit. Nå dreier det seg om å stelle de plantene som ble satt hardt tilbake så godt som mulig.

frostskadew
En mindre rhododendron etter vinteren. Nå har det tatt såpass lang tid at nye skudd hvor det var liv har begynt å spire på de bare greinene. Da kan jeg klippe vekk det døde plantematerialet.
Klipp vekk de døde greinene rett over nye skudd. Her ser du hvor det er dødt eller halvdødt og vil slite veldig.
Klipp vekk de døde greinene rett over nye skudd. Her ser du hvor det er dødt eller halvdødt og vil slite veldig.
Rens opp så mye som mulig. Hehetsinntrykket blir bedre, og det kommer lys og luft til de nye skuddene.
Rens opp så mye som mulig. Hehetsinntrykket blir bedre, og det kommer lys og luft til de nye skuddene.
Himalayaeineren har gule partier, men har tydeligvis greid seg.
Himalayaeineren har gule partier, men har tydeligvis greid seg.
Vær forsiktig når du fjerner de døde grenene slik at du ikke fjerner for mye,
Vær forsiktig når du fjerner de døde grenene slik at du ikke fjerner for mye.
Noen av laurbærheggene ble svidde. De som stod mest solutsatt til ble gulest. Jeg klippet vekk det svidde, og busken ble helt fin igjen.
Noen av laurbærheggene ble svidde. De som stod mest solutsatt til ble gulest. Jeg klippet vekk det svidde, og busken ble helt fin igjen.
laubaerogvalmue-20-
Nå er den en flott bakgrunn for orientvalmuene!

 

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Comments
 • anne kari
  Tuesday, June 18, 2013

  Takk for gode råd. Jeg er alltid litt i tvil om hvor mye av det brune jeg skal fjerne. Også hos meg er det skader – på furu og einer. Noe skyldes sikkert frost, men noe er sikkert også forårsaket av den harde medfarten vegetasjonen fikk under byggingen av nytt hus.
  Vakkert med orientvalmuene.

 • Hanne
  Thursday, June 20, 2013

  Orientvalmuene er nydelige! Det er nok på tide at jeg også tar klippesaksa i hånda og klipper litt på rhododendronene mine, nå er det helt tydelig hva som ikke kommer seg. Tujaene har jeg begynt å grave opp, de blir nok aldri pene igjen, og nå erstatter jeg dem med forskjellige busker. Det er mer i min ånd uansett;-) Takk for hyggelig kommentar hos meg! Hjertelig hilsen Hanne.