HVORDAN RYDDE I BRINGEBÆRÅKEREN

gardenandgem, Updated: 1 min read181 views
Bingerbærbusker er noe herk. De har pigger, de sprer seg hemningsløst med rotskudd, og de er avhengig av årlig stell om det skal se ok ut.Men det er fantastiske bær, som smaker deilig og tåler litt mere regn enn jordbær.

Rydding av bringebæråkeren kan gjøres senhøstes eller før knoppene på greinene springer ut på våren. det er viktig å fjerne gamle grå grener for å unngå sykdom og sopp. Det gjær det også enklere å plukke bærene og holde det ok rundt selve “busken”.

De lyse, nesten hvite grenene skal klippes vekk helt nede ved bakken. De gav bær i fjor. De lange, rette, brune grenene uten forgreninger (pisk) vil gi bringebær i år. Ikke klipp disse hvis du ikke må tynne, da.
De lyse, nesten hvite grenene skal klippes vekk helt nede ved bakken. De gav bær i fjor. De lange, rette, brune grenene uten forgreninger (pisk) vil gi bringebær i år. Ikke klipp disse hvis du ikke må tynne, da. De sorte grenene som kommer inn fra høyre er en utemmet ripsbærbusk.
Jeg fjerner også alle rotskudd som har spredd seg ut av "rekken". Nå mangler det bare å overtale sjefen om noe å binde de opp i.
Alle de hvit grå greinene fra i fjor er fjernet, det er luket og lagt på litt jord rundt bringebærpiskene som står igjen. Jeg fjerner også alle rotskudd som har spredd seg ut av “rekken”. Nå mangler det bare å overtale sjefen om noe nytt å binde de opp i.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
  • Lakrisbloggen
    Friday, May 3, 2013

    Spiste en skål med bringebær da vi var i Molde i påsken, virkelig smaken av sommer. Så friskt og godt. Det ser ordentlig trist ut for bringebæra sånn etter du har ryddet, men det er jo for dens eget beste. :)