KRYPTIMIAN OG KRYPTORSKEMUNN

gardenandgem, Updated: 1 min read89 views
Jeg glemmer av og til at planter jeg synes er fine eksisterer. Omtrent slik som når jeg i bunnen av skapet finner en fin skjorte jeg har glemt jeg hadde.

Kryptimian Thymus serpyllum er en bunndekker som egner seg mellom heller og stener, til å dekke bar jord hvor andre planter ikke finner næring eller fuktighet nok. Den tåler en del tråkk, men ikke like mye som gress, naturlig nok.

Kryptorskemunn Cymbalaria pallida, et navn som ungene mener er et av mine trønderske tulleord, er en annen flott bunndekker. Den trives best i litt mere fuktige omgivelser, og takler halvskygge, selv om blomstringen ikke blir så frodig da. Blomstene lukter godt, men de er så små at jeg vet ikke om det er kryptorskemunnens største “selling point”. Men den er et veldig fint alternativ for naturalisering i sprekker og kroker siden den ikke er påtrengende fargerik.

Kryptimian i bergsprekk
Kryptimian i bergsprekk
Kryptorskemunn
Kryptorskemunn med blomster
Kryptorskemunn vokser opp over grunnmuren i halvskygge.
Kryptorskemunn vokser opp over grunnmuren i halvskygge.
Nærbilde av blomsten til kryptorskemunn. Den er sprer seg lett og er villig.
Nærbilde av blomsten til kryptimian. Den er sprer seg lett og er villig.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Comments Yet.