KULDE IGJEN

gardenandgem, Updated: 2 min read89 views
Glem aldri at våren er den mest troløse av alle årstider. Stol ikke på de fine dagene!

Det er rundt 10 minusgrader i Osloområdet. Sikkert kaldere lengre nord. Det er bare å snurpe på seg ullstillongsen og bite tennene sammen. Det er vel derfor vi bor her? Men det er en del ting du skal passe på å ikke gjøre, og noe du skal gjøre ute nå hvis du lider av uhelbredelige vårfornemmelser:

 

  • Beskjær ikke Buddleja (sommerfuglbusk)og andre tilsvarende busker i så sterk kulde. Vent gjerne en måned for å unngå at frosten trekker ned i greinene, og mere av busken fryser vekk.
  • Beskjær ikke rosene ennå. Vent til telen går og vel så det, og du kan tydelig se hva som er dødt og hva som har greid seg. Har du vært så forutseende at du har ”mulchet” opp litt kompost eller kugjødsel rundt grenene er det stor sannsynlighet for at i alle fall den delen av rosen er ok.
  • Fjern ikke strie, granbar eller andre beskyttelser fra plantene ennå. Tvert imot! Ligger juletreet ditt fortsatt i hagen, så klipp av grenene som fortsatt har nåler igjen, og skjerm roser og storbladete eviggrønne (småbladete for den saks skyld, kommer an på hvor stort juletre du hadde) mot den hjerteløse solen. Problemet er at solen varmer, fordamper fuktighet fra bladene, og siden det fortsatt er tele, så får ikke plantene dratt ny fuktighet opp og ut i buskene. Dessuten lokker solen knoppene ut og frem, som dermed får sjokk når det blir natt med mange minus og kanskje også litt vind.
Laurbærhegg
Laurbærhegg

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Comments Yet.