LOVE LIES BLEEDING

gardenandgem, Updated: 1 min read121 views
De fleste kjenner følelsen av at  hjertet blir knust av noen. Kjæreste og familie er vel den vanligste grunnen. Følelsen er overveldende.

Det prosaiske, norske navnet Reveamaranthus er den ettårige blomsterplanten som på engelsk heter Love lies bleeding. Og navnet på engelsk er malende, dramatisk og svært visuelt. Og planten passer perfekt til navnet. Jeg kan selv se på blomsten og gjenkalle den sterke følelsen av å være sviktet.

Jeg sår de små ettårige frøene inne i slutten av april, og setter ut plantene i midten av mai, etter faren for frost er over. De er veldig utsatte for snegleangrep. Når de først begynner å vokse blir de kjapt større, med en stadig større blomstermengde. De er skamløst enkle å få til. Jeg plasserer de litt her og der, og de blomstrer alltid, uansett. De blir litt mattere i fargen hvis de blir plassert i full sol.

Planten gir mye i form av både farge (finnes også gule varianter), dramatikk og vertikale linjer i sammenstillinger med mye runde blader. Du kan klippe av noen greiner, henge opp ned i et tørt og uforstyrret hjørne, og du har nydelige tørkede blomster som holder overraskende bra på fargen.

Det finnes et utall sorter og varianter. Chiltern Seeds  en frøforhandler som jeg ofte finner spennende varianter fra.

amaranthus_1

amaranthus_2

amaranthus_3

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

No Comments Yet.