OPPARBEIDING AV BLOMSTERBED

gardenandgem, Updated: 2 min read339 views
Jeg startet i fjor høst med å opparbeide et bed som skal kun være i gule og hvite nyanser. Grønt får jeg jo gratis, dessuten har jeg tenkt å spe på med litt grågrønt bladverk.

Jeg er langt fra ferdig ennå, men i motsetning til det helt hvite bedet som jeg har i Oslo, er dette en litt større fargeskala og spille på.

Det er morsomt og utfordrende å sette grenser for hva som er tillatt. Det tar naturlig nok lengre tid å lage et slikt bed, fordi det skal litt mere prøving og feiling til, og en vil jo gjerne at det skal blomstre fra tidlig vår til sen høst, men det er en morsom utfordring, og man kan jo skape et slikt bed i andre fargekombinasjoner også.

Mulig jeg vil være litt tvilende til rosa og gult sammen. Det kan kanskje bli litt vel tivoli-aktig? På den annen side, så kan jo det være temaet for fargekombinasjonen?

Jeg startet med å fjerne alt ugress fra der hvor skulle beplante. Avgrenset deretter området med steiner. Ideelt sett burde jeg bruke kompostjord, -noe jeg ikke har så mye av, så jeg brukte jord i sekker som jeg kjøpte. Burde nok i en perfekt verden fylt på med litt sand også.
Forsøk og plassere vekstene etter høyde og litt etter blomstring og vekstsesong. Løkblomster kan plantes litt under planter som får mye løv senere på våren osv.
Blekgule kjempetagetes20_
Blekgule kjempetagetes, frøsådde hvite, kuletistler, Prydgress “Ice Dance” , Carex morrowii. Hvit forglemmeiei med spettede blader.
eremurus27_
Eremurus, hvite Cosmos, hvite kuletistel, pyntegress og en grågrønn pyntemalurt-type.
Daglilje, "Arctic snow" 23_
Daglilje, “Arctic snow” tror jeg.. Den er iallefall lekker blekgul.
bedet 24_
Bildet av første del av bedet fra annen vinkel.
tivoliversjon26_
Tivoliversjon

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *